Koronapandemia on pakottanut yhdistykset kutistamaan
toimintaansa minimiin. Tapahtumia ja kokoontumisia on peruttu keväästä lähtien,
retkisuunnitelmien toteutus siirretty hamaan tulevaisuuteen.
Näin on jouduttu toimimaan myös Hämeenlinnan suomalais-ranskalaisessa
yhdistyksessä. Sini Sovijärven esitelmätilaisuus putosi pois maaliskuulta,
Nizzan-matka jäi huhtikuussa tekemättä ja pitkät perinteet omaava Beaujolais-ilta
tipahti tältä marraskuulta pois.
Hallituksen päätöksellä jotain tuttua ja mieluista haluttiin sentään
jäsenistölle järjestää. Kokkausillan kutsumanimen saanut perinteikäs tilaisuus toteutettiin Nummen
koulun tiloissa perjantaina 13.11.
Mukana oli 15 kokkaajaa, joiden opastajaksi ja ohjaajaksi oli iloksemme jälleen
saatu Ammattiopisto Tavastian ravintolakokkien opettaja Riitta Grönqvist.
Monille osanottajista yhteisen kokkausillan työskentelyjärjestelyt olivat jo tuttuja, niinpä työn touhussa oltiin pääkokin
opastuksella ripeästi.
Riitta Grönqvistin suunnitteleman menun antimet valmistuivat avarissa, hyvin
varustetuissa keittiötiloissa kahden-kolmen kokkaajan ryhmissä, iloisessa ilmapiirissä.
Touhut aloitettiin iltaviideltä ja pian alkoivat herkulliset tuoksut leijailla
ilmassa herkutteluhetkiä enteillen. Kun seitsemän aikoihin päästiin istahtamaan
pöytiin kokkaajat saivat riisua maskit kasvoiltaan ja muovihanskat käsistään.
Kurpitsakeitto, paahdettu kalkkuna kera fenkoli-appelsiinikastikkeen,
peruna-selleripyreén ja haudutetun parsakaalin kera sekä jälkiruoka,
supersuklainen ranskalainen jouluhalko
hivelivät makuhermoja suorastaan hurmaavasti. Lasillinen hyvää valkoviiniä
kruunasi makuelämyksen.
Keskittynyt oppilas
Teksti: Tuula Heinänen
Kuvat: Riitta Takkula-Ollila, Marja Peltoniemi
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti