tiistai 1. lokakuuta 2019

Napoleonin ajan ruoka - kulttuuria ja gastronomiaa


Lauantaina 28.9.2019 kaksitoista gastronomian ystävää kokoontui Nummen yhtenäiskoululle kuuntelemaan esitelmää ranskalaisesta keittiöstä ja kokkaamaan itse. Ranskalaisen gastronomian historian asiantuntija Jarmo Kehusmaa esitteli ranskalaista ruokakulttuuria monin esimerkein. Mukana vilahtelivat historiasta tutut hallitsijat: keisari Napoleon III ja keisarinna Eugénie, kirjailijat Victor Hugo ja Georges Sand ja tietysti Adolphe Dugléré ja muut kuuluisat kokit.


Historiallisen katsauksen jälkeen Jarmo Kehusmaa esitteli päivällisen reseptit ja me kaikki jakaannuimme ryhmiin valmistamaan illan ateriaa. Ryhmässä kokkaus onnistuu myös niiltä, jotka eivät ole tottuneet tekemään ruokaa ja opettaja neuvoi meitä aloittelijoita.

 
Pommes de terre Anna


















Poisson Dugléré


















 Poires Belle Hélène

 Riitta Takkula-Ollila ja Henrik Damén valmistavat   jälkiruoka-annoksia.













     Hyväntuulinen porukka pöydän ääressä

    

Lopuksi puheenjohtaja Riitta Takkula-Ollila ojensi  pienen lahjan Jarmo Kehusmaalle.  
Merci beaucoup!







Teksti: Pirjo Keskinen-Vento, kuvat: Sinikka Ritoranta, Riitta Takkula-Ollila ja Pirjo Keskinen-Vento

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti