Lauantaina 28.9.2019 kaksitoista gastronomian
ystävää kokoontui Nummen yhtenäiskoululle
kuuntelemaan esitelmää ranskalaisesta keittiöstä ja kokkaamaan itse.
Ranskalaisen gastronomian historian asiantuntija Jarmo Kehusmaa esitteli
ranskalaista ruokakulttuuria monin esimerkein. Mukana vilahtelivat historiasta tutut hallitsijat: keisari
Napoleon III ja keisarinna Eugénie, kirjailijat Victor Hugo ja Georges Sand ja tietysti Adolphe Dugléré ja muut kuuluisat kokit.
Historiallisen katsauksen jälkeen
Jarmo Kehusmaa esitteli päivällisen reseptit ja me kaikki jakaannuimme ryhmiin
valmistamaan illan ateriaa. Ryhmässä kokkaus onnistuu myös niiltä, jotka eivät
ole tottuneet tekemään ruokaa ja opettaja neuvoi meitä aloittelijoita.
Pommes de terre Anna
Poisson Dugléré
Poires Belle Hélène
Riitta Takkula-Ollila ja Henrik Damén valmistavat jälkiruoka-annoksia.
Hyväntuulinen porukka pöydän ääressä
Lopuksi puheenjohtaja Riitta Takkula-Ollila ojensi pienen lahjan Jarmo Kehusmaalle.
Merci beaucoup!
Teksti: Pirjo Keskinen-Vento, kuvat: Sinikka Ritoranta, Riitta Takkula-Ollila ja Pirjo Keskinen-Vento
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti