Jo vankaksi perinteeksi
muodostuneesta ranskalaisten herkkujen kokkausillasta on aina jäänyt
osanottajille iloinen mieli ja hyvä maku suuhun. Näin tapahtui taas, kun 15
yhdistyksemme jäsentä kokoontui esiliinoin vyötettyinä valmistamaan
ranskalaista illallista perjantaina 29.10. Nummen koulukeskuksen hienon
opetuskeittiön avariin tiloihin.
Lähes kaikki mukana olijat ovat jo kokeneita ranskalaisherkkujen
kimppakokkaajia ja tuttuja toisilleen. Pääkokkimme oli jälleen Ammattiopisto
Tavastian ravintola- ja catering- alan lehtori Riitta Grönqvist, jonka tutussa,
rohkaisevassa ohjauksessa työryhmät ahkeroivat keskittyneesti ja hyvässä
yhteishengessä.
Ennen kuin niin pitkälle päästiin oli muutama aktiivinen asian harrastaja
ansiokkaasti hoitanut pitkän listan
mukaiset tarvikeostokset ja isojen kassillisten roudaamisen paikalle.
***
Illallisen alkuruokana nautittu samettisen pehmeä, kermainen Créme Ninon eli ranskalainen hernesosekeitto saa hempeän värinsä ja hienon makunsa keittämättä soseutetuista pakasteherneistä.
Pääruokana oli Coeur de filet Provencale – kokonaisena kypsennettyä naudan sisäfile kera punaviinikastikkeen, valkosipulivoin, valkosipuliperunoiden ja vokkikasvisten. File oli mureaa ja tykötarpeet suussa sulavan maukkaita.
Makuhermoja hellivän kokonaisuuden kruunasi jälkiruoka, liekitetty Crêpes Suzette itse valmistetun vaniljajäätelön kera. Parfait!
Ranskalaiseen illalliseen kuuluvat tietysti myös huolella valitut viinit ja rattoisa seurustelu. Pääkokki Riitta Grönqvistille kohotettiin maljat isojen kiitosten kera.

Seuran puheenjohtaja Riitta Takkula-Ollila
kiitti kaimaansa Riitta Grönqvistiä hyvästä
opetuksesta
teksti: Tuula Heinänen, kuvat: Riitta Takkula-Ollila,
Pirjo Keskinen-Vento
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti