maanantai 1. marraskuuta 2021

Très délicieux! Ranskalaisen ruuan ilta toi taas kokkaajat koolle

 

Jo vankaksi perinteeksi muodostuneesta ranskalaisten herkkujen kokkausillasta on aina jäänyt osanottajille iloinen mieli ja hyvä maku suuhun. Näin tapahtui taas, kun 15 yhdistyksemme jäsentä kokoontui esiliinoin vyötettyinä valmistamaan ranskalaista illallista perjantaina 29.10. Nummen koulukeskuksen hienon opetuskeittiön avariin tiloihin.
Lähes kaikki mukana olijat ovat jo kokeneita ranskalaisherkkujen kimppakokkaajia ja tuttuja toisilleen. Pääkokkimme oli jälleen Ammattiopisto Tavastian ravintola- ja catering- alan lehtori Riitta Grönqvist, jonka tutussa, rohkaisevassa ohjauksessa työryhmät ahkeroivat keskittyneesti ja hyvässä yhteishengessä.
Ennen kuin niin pitkälle päästiin oli muutama aktiivinen asian harrastaja ansiokkaasti hoitanut  pitkän listan mukaiset tarvikeostokset ja isojen kassillisten roudaamisen paikalle.

 ***

Illallisen alkuruokana nautittu samettisen pehmeä, kermainen Créme Ninon eli ranskalainen hernesosekeitto saa hempeän värinsä ja hienon makunsa keittämättä soseutetuista pakasteherneistä.

Pääruokana oli Coeur de filet Provencale – kokonaisena kypsennettyä naudan sisäfile kera punaviinikastikkeen, valkosipulivoin, valkosipuliperunoiden ja vokkikasvisten. File oli mureaa ja tykötarpeet suussa sulavan maukkaita.

Makuhermoja hellivän kokonaisuuden kruunasi jälkiruoka, liekitetty Crêpes Suzette itse valmistetun vaniljajäätelön kera. Parfait!

Ranskalaiseen illalliseen kuuluvat tietysti myös huolella valitut viinit ja rattoisa seurustelu. Pääkokki Riitta Grönqvistille  kohotettiin maljat isojen kiitosten kera.



 

patonkia, olkaa hyvä - ja nyt tehdään annoksia


Riitta Grönqvist näyttää kuinka liekitys sujuu 
 
                                           jälkiruoka saa veden kielelle

                                      Seuran puheenjohtaja Riitta Takkula-Ollila
                                      kiitti kaimaansa Riitta Grönqvistiä hyvästä
                                      opetuksesta
                          

                                           teksti: Tuula Heinänen, kuvat: Riitta Takkula-Ollila,
                                                                                             Pirjo Keskinen-Vento
                                                                                        


   


                 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti